Menu
A+ A A-

Εθελοντικές δράσεις στη Pfizer

Σε εθελοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ιδιαίτερη ευαισθησία και ενεργοποίησή τους για τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που έχουν ανάγκη. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε φορείς που επέλεξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τόσο με την τωρινή τους δράση, όσο και με νέες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Η πολυάριθμη ομάδα των εθελοντών στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία» και ανέλαβε να διαμορφώσει ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον στους κοινόχρηστους χώρους και τα υπνοδωμάτια των παιδιών. Επιπλέον, βοήθησαν στην ανακαίνιση του χώρου της κουζίνας, ενώ η αυλή του Ιδρύματος μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης.

Στο «Σπίτι της Άρσις», οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, μεταμόρφωσαν τμήμα του προαύλιου χώρου του Ξενώνα σε έναν καταπράσινο και πολύχρωμο χώρο για να συγκεντρώνονται και να παίζουν τα παιδιά. Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεγαλύτερα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι και να συζητήσουν για λίγο μαζί τους, κατά τη διάρκεια ενός υπαίθριου barbeque που ετοιμάστηκε για όλους.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία», Ουρανία Πανταζή, ευχαρίστησε την Pfizer Hellas και τόνισε ότι «στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, η συνδρομή και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας είναι, τώρα περισσότερο από ποτέ, πολύτιμη. Τα κορίτσια μας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν στην παιδική χαρά και να χαμογελούν στους όμορφους χώρους που διαμόρφωσαν για εκείνες, οι εργαζόμενοι της Pfizer Hellas με την προσωπική τους εργασία».

Η υπεύθυνη του Ξενώνα «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ», Μαριάννα Κολοβού, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Δ.Σ της «ΑΡΣΙΣ», ανέφερε ότι «εθελοντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή των εργαζομένων της Pfizer Hellas, αποδεικνύουν ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, η ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν έχει εκλείψει. Μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να βοηθάμε ψυχολογικά αλλά και πρακτικά τα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο στο Σπίτι μας».

O διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, Νίκος Χατζηνικολάου, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς, στη Pfizer Hellas, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας, της αποστολής και της Εταιρικής μας φιλοσοφίας. Εκφράζει τη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, να στηρίζουμε φορείς, κοινωφελείς οργανισμούς και ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Αυτή τη δέσμευση την κάνουμε πράξη, λαμβάνοντας διαρκώς νέες πρωτοβουλίες. Την κάνουμε πράξη όλοι μαζί, μέσα από την εθελοντική συμμετοχή και την προσωπική δουλειά των εργαζομένων μας. Δράσεις, όπως η σημερινή, αποδεικνύουν έμπρακτα την επιλογή μας να θέσουμε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη  στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας».

Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία»

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό από το Υπουργείο Υγείας. Υποδέχεται κορίτσια ηλικίας μηνών έως και τελειόφοιτες λυκείου από διαλυμένες ή οικονομικά προβληματικές οικογένειες, των οποίων οι γονείς με εισαγγελική εντολή έχουν κριθεί ακατάλληλοι να τα μεγαλώσουν. Τα κορίτσια φιλοξενούνται σε ένα μοναδικό περιβάλλον που είναι στην ουσία το σπίτι τους, σε ένα περιβάλλον στοργικό που τους παρέχει εντελώς δωρεάν στέγη, τροφή, εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών & Εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»

Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2007. Πρόκειται για έναν ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών - οικονομικών συνθηκών. Φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών και κορίτσια ηλικίας 5 έως 18 ετών. Στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνικούς φροντιστές και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Στόχος της λειτουργίας του είναι η κάλυψη της άμεσης ανάγκης στέγασης ενός παιδιού σε κίνδυνο και η παροχή απαραίτητου χρονικού διαστήματος στους φορείς για τη διερεύνηση και εξεύρεση της καταλληλότερης μόνιμης λύσης για τη φροντίδα του παιδιού.

Ιατρικές ειδήσεις - Ιατρικά θέματα

επιστροφή στην κορυφή